Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto gsg.si, katerega ureja in zanj skrbi Glasbena šola Grosuplje.

Opis dostopnih vsebin:
  • Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo. HTML koda spletne strani je pregledana in urejena, da ustreza zahtevam različnih naprav. Stran je mogoče brez izgube informacij povečati do 250%.
  • Spletna stran omogoča prikaz v dostopnem načinu. Dostopni način je mogoče aktivirati s pritiskom na gumb z ikono 'dostopnost', ki se nahaja levo spodaj. V dostopnem načinu se prikaz strani spremeni tako, da je stran prilagojena uporabnikom z različnimi nezmožnostmi (ne-bistvene slike nadomesti temno ozadje, linki se poudarijo, tekst navigacijskega menuja se nekoliko poveča, itd.)
  • Spletno stran je mogoče upravljati s tipkovnico.
  • Spletna stran je optimizirana za bralnike.
  • Spletna stran ima kazalo strani.
  • Ključni PDF dokumenti objavljeni v sekciji Informacije javnega značaja (kot npr. Letni delovni načrt, Poročilo o izvedbi LDN, Brošura šole, itd.) so pripravljeni tako, da jih je mogoče prebrati z bralnikom.
Stopnja skladnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na dele spletišča, ki jih opredeljuje 3. člen Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) za osnovne šole in sledi standardu 2.0. Skladnost po samooceni ustreza stopnji AA.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine morda ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Nedostopne vsebine:
  • V skladu s 3. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) je glasbena šola dolžna zagotoviti dostopnost do delov spletišča, ki se nanašajo na osnovne informacije o zavodu, informacije o vpisnem postopku in druge upravne informacije, kot so na primer šolski koledar in urniki. V Glasbeni šoli Grosuplje si prizadevamo za kar največjo mero dostopnosti celotne spletne strani, vendar pa se lahko zgodi, da ostale vsebine ne bodo dostopne v enaki meri.
  • V redkih primerih se na strani pojavljajo neskladja kot npr. premajhna razlika v kontrastu, tekst v sliki itd. V Glasbeni šoli Grosuplje se teh neskladij zavedamo in že pripravljamo popravke, s katerimi bomo v kratkem taka neskladja odpravili.
  • Nekateri elementi nimajo vpisanega optimalnega alternativnega opisa. Vpisovanje alternativnega opisa za nazaj bi predstavljalo nesorazmerno breme, saj se večina objav nanaša na aktualno dogajanje, ki je že preteklo in ne bi imelo sorazmerne uporabne vrednosti za uporabnika. Novejši elementi imajo vpisan alternativni opis.
  • Nekateri dokumenti morda niso dostopni (npr. sklepi svetov, skenirani papirni dokumenti, itd.). Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki ga organ ocenjuje s kadrovskim in finančnim bremenom, ki bi ga optimiziranje zahtevalo.
Priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila nazadnje pregledana: 19. 4. 2023

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na glasbena.sola.grosuplje@siol.net ali nas pokličete na +386 (0)1 7 888 320.

Odgovorna oseba zavezanca:
Dean T. Zavašnik, ravnatelj glasbene šole, glasbena.sola.grosuplje@siol.net.
Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo Inšpektoratu za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
T: 01 555 58 48
E: gp.ijs@gov.si

Nazaj na vrh strani