For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Gluckov Ogoljufani sodnik

Zabavno druženje, navdušenje, čudenje, smeh, humor in še kaj ...

V sredo, 24. oktobra 2012,  smo si z učenci petja in reno Vidic v Cankarjevem domu (Kosovelova dvorana) ogledali uprizoritev predstave Cristopha Willibalda Glucka: Ogoljufani sodnik. Ko sem učencem predstavila idejo o predstavi na začetku ni bila sprejeta z navdušenjem, na koncu pa se je vse obrnilo na glavo. Zgoraj zapisane besede so samo delček občutkov in vtisov učencev po predstavi.

Komično opero enodejanko Ogoljufani sodnik je uprizorilo Slovensko komorno glasbeno gledališče v slovenskem jeziku, ob spremljavi klavirja ter režiji Yulie Roscina. Ustvarjena je bila iz pod peresa znamenitega opernega reformatorja C. W. Glucka pred 250 leti. Zgodba na humoren način pokaže razlike med razredi in je zabavna, lahkotna, dramatična, hkrati pa jo lahko postavimo v vsak prostor in čas.

Z učenci smo se po koncu opere kratek časdružili še ob skodelici čaja in izmenjali navdušena mnenja o dogodku ter ugotovili, da je smotrno obiskati podobne dogodke vsaj enkrat letno. Imeli smo se lepo in dobili še več zagona za šolsko leto.

Foto: sodnik - Klemen Torkar in njegova žena - Irena Yebuah Tiran, besedilo: Polona Kopač Trontelj