For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Čudežni inštrument

Vse se je začelo, ko so me sprejeli v glasbeno šolo. Dodelili so mi učiteljico Cito Galič, ki poučuje inštrument citre. Na začetku sem rada igrala, a sem se kmalu naveličala, ker pesmic nisem takoj znala zaigrati. Potem se mi je strgala še struna. Povedala sem učiteljici, ki mi je struno zamenjala. Takoj ko sem prišla domov, sem šla vadit, saj mi je bila nova struna, ki se je tako lepo svetila, zelo všeč.

Zamislila sem si, kaj bi se zgodilo, če bi moje citre oživele. In res, citre so oživele. Začele so igrati, katero koli melodijo sem si zaželela. Melodija je bila lahko ljudska, klasična ali tuja, vse sem znala. Poklicala sem sestrico in ji rekla, naj si izbere pesem, da ji zaigram. Blažka je bila navdušena nad mojim igranjem. Pogledala me je ter predlagala, naj pokličeva še starše. Moje citre so igrale vse pesmi, ki so si jih zaželeli.

Na naslednjih vajah je bila Cita prav tako presenečena. Vse, kar sem se učila, je bilo odigrano brez napake. V glasbeni šoli so pripravljali nastop mladih glasbenikov. Učiteljica me je z veseljem prijavila. Moj nastop je bil seveda brezhiben. Vsi so me občudovali, mi ploskali in vpili: »Bravo, Manca«.

Vsega tega bi bila vesela tudi jaz, ko bi trajalo dlje, a je le domišljijski spis.

Manca, 5. razred