Pod okriljem Glasbene šole Grosuplje delujejo naslednji orkestri:

Godalni orkesterGodalni orkester sestavljajo učenci Glasbene šole Grosuplje. Razdeljen je na veliki godalni orkester in mali orkester v Ivančni Gorici, ki ga vodi Špela Janša, mali godalni orkester v Grosuplju, ki ga vodi Viktorija Šušteršič ter zasedbo Ivančna gorica, ki jo vodi Polona Udovič.

Kitarski orkesterKitarski orkester pod vodstvom Barbare Škrjanc deluje z vmesno prekinitvijo od leta 2000 in je sestavljen iz rednih in bivših učencev glasbene šole.

 

 

Pihalni orkesterPihalni orkester sestavljajo učenci Glasbene šole Grosuplje. Po starosti je razdeljen na veliki pihalni orkester, ki ga vodi Mitja Dragolič, in na mali pihalni orkester, ki ga vodi Andrej Tomažin. V preteklosti so orkester zelo uspešno vodili tudi: Boštjan Dimnik, Vladimir Škrlec in Marjan Sajovic.

 

Začetki orkestra segajo v šolsko leto 2004/05. Orkester je deloval dve leti. V šolskem letu 2010/11 so ponovno pričeli z vajami, sprva le v komorni zasedbi, počasi a vztrajno pa se število članov veča in vnovič deluje kot orkester. Izvajajo skladbe različnih avtorjev in stilov, najraje igrajo kaj lahkotnega, zabavnega.

Zbor ArtVoicess pod vodstvom Irene Vidic deluje od leta 2003 in se je na začetku udeleževal nastopov predvsem projektno, kasneje redno. S klasičnim, ljudskim, jazz, pop, sakralnim, in gospel repertoarjem nastopajo na pomembnejših šolskih prireditvah in tudi na koncertih po Sloveniji.

Gross upi je skupina, ki že od septembra 2008 deluje v GŠ Grosuplje pod vodstvom prof. Polone Udovič. Izvaja evropsko folk glasbo, v našem izboru skladb pa se najde tudi kaka country, jazz ali klasična skladba. Izdali so že dve zgoščenki, v kateri zasedba violin, violončela, kontrabasa ter kitare nadgrajujejo s petjem. Spletna stran Gross upov >>>