• Foto 2018
  • 15. mednarodno tekmovanje za pihala, Požarevac
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

15. mednarodno tekmovanje za pihala, Požarevac

V Glasbeni šoli S. Mokranjac v Požarevcu je od 19. do 21. aprila potekalo Mednarodno glasbeno tekmovanje za pihala. Tekmovanja so se pod mentorstvom Andreja Tomažina, prof. in korepetitorke Lovorke Nemeš Dular, prof. udeležili štirje naši učenci, ki so dosegli izjemen uspeh.

SAKSOFON, I. kategorija do 13 let

  • Maksim Gal Šehić je dosegel 97,33 točk in prejel zlato priznanje ter 1. nagrado
  • Tjaša Perhaj je dosegla 93 točk in srebrno priznanje ter 2. nagrado
  • Filip Pavel Merzel je dosegel 92,66 točk in srebrno priznanje ter 2. nagrado

SAKSOFON, III. kategorija do 17 let

  • Jurij Smrečnik je dosegel 92,66 točk in srebrno priznanje ter 2. nagrado
    V tej disciplini je v solističnih kategorijah nastopilo 42 glasbenikov.

Tekmovalno skupino smo spremljali tudi starši. Tridnevno bivanje v Požarevcu je bilo ne le tekmovalno intenzivno, temveč tudi in predvsem čudovita glasbena izkušnja. Prvi dan prihoda v Požarevac so naši otroci namenili vadbi in pripravi na tekmovanje z mentorjema A. Tomažinom in L. Nemeš Dular. Naslednji tekmovalni dan je bil za naše otroke iskrivo povezovalen in poln sodelovanja z učiteljema, do katerih naši otroci čutijo globoko spoštovanje in so jima hvaležni. Trenutke tekmovalne napetosti sta znala ublažiti in jih opogumljala do zadnjega trenutka pred nastopom. Zadnji dan v naravnem parku Čačalica je bil sončno sproščen in prijateljsko družaben. Tekmovanje v Požarevcu ni bilo le tekmovanje. To smo starši začutili že ob prihodu v mesto, saj se je nemudoma sklenil krog resnega dela, velike predanosti učiteljev svojemu delu z učenci, vrstile so se stalne spodbude, polnila nas je zaupanje, da naši otroci zmorejo ustvarjati odlično glasbo. Vse tri dni smo bili starši deležni tega občutja zadovoljstva otrok, da lahko skupaj trdo delajo in delijo navdušenje nad glasbo z učiteljema. Zato naš ponos nikakor niso le rezultati, temveč neizmerno zadovoljstvo, da so mladi deležni tako pomembnih življenjskih izkušenj.

In kaj so zapisali o svojem doživetju tekmovanja v Požarevcu Tjaša, Filip, Jurij in Maksim?
Tjaša: Požarevac se mi bo vtisnil v spomin zaradi dobre družbe in seveda tudi zaradi dobrih rezultatov, za katere se lahko zahvalimo učitelju in vsem tistim, ki so nas podpirali in spodbujali. Imela sem malce treme, ker je bila konkurenca kar huda, vendar smo drug drugega podpirali ter se spodbujali in tako sem na odru lahko sproščeno muzicirala ter se na koncu zasluženo veselila naših skupnih uspehov in dosežkov.
Filip: Požarevac je bil izjemna dogodivščina v mojem življenju. Nikoli je ne bom pozabil! Super je bilo, ker smo bili vsi tako povezani! Pred samim nastopom sem sicer bil malo raztresen, a sem se pred vstopom v dvorano sprostil in zbral ter na odru odigral najboljšo izvedbo vseh skladb. Upam, da takšno dogodivščino ponovimo še kdaj. Hvaležen sem učitelju Andreju in korepetitorki Lovorki za vse spodbudne besede.
Jurij: Tekmovanje pihalcev v Požarevcu je bilo enkratno. Po več letih udeležbe ga ne opredeljujem samo kot tekmovanje, ampak kot veliko več. Še posebej letos, saj zaključujem s saksofonom v glasbeni šoli, je to zame prigaran in zaslužen izlet in nastop, kjer sem pokazal, kar sem se v času šolanja naučil.
Maksim: Bilo mi je zelo všeč, ker smo se veliko družili. Vsi smo prejeli enkratne nagrade in tako je bilo veselje po tekmovanju res super. Poleg diplom smo zraven dobili tudi komentar ocenjevalne komisije in fino je bilo vedeti, kaj delamo dobro in kaj lahko še izboljšamo pri našem igranju. Ja, tako sem ga doživel, pravzaprav je bilo to nekakšno zelo zabavno potovanje. Vsem tekmovalcem, učiteljema in tudi staršem iskrene čestitke!    [Pripravila: Karmen Bizjak Merzel]