• Foto 2017
  • Slavnostni koncert ob 30-letnici PO GŠG
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Slavnostni koncert ob 30-letnici PO GŠG

Praznovanje 30. obletnice Pihalnega orkestra Glasbene šole Grosuplje je dodalo slavnostno noto tradicionalnemu decembrskemu koncertu orkestrov, ki smo ga izvedli v petek, 8. decembra 2017. V osrednjem delu koncerta se je Oto Pestner kot solist pridružil orkestru slavljencu in s svojim nastopom še dodatno popestril praznovanje. Njegova uspešnica 30 let je še posebej lepo obeležila okroglo obletnico obstoja Pihalnega orkestra GŠ Grosuplje, ki ga zadnjih 11 let zelo uspešno vodi Mitja Dragolič. Skozi prireditev nas je vodil Boštjan Romih.
V čarobni večer nas je uvedel zven Simfoničnega orkestra, ki mu je dirigirala Špela Janša skupaj z Mladinskim pevskim zborom pod mentorstvom Polone Kopač Trontelj in zborom ArtVoicess, ki ga vodi Irena Vidic. K imenitnosti glasbenega programa sta prispevali kar dve krstni izvedbi sveže nastalih skladb, ki smo ju slišali pod taktirko dirigenta Mitje Dragoliča. Fantazija za simfonični orkester je najnovejše delo kitarista in skladatelja Žarka Živkovića, ki na naši šoli poučuje kitaro. Gorenjski ples pa je bila druga noviteta večera, ki jo je Tomaž Habe zložil za pihalni orkester. Ob zaključku večera se je Mladinski pihalni orkester, ki ga nadebudno vodi Andrej Tomažin, pridružil svojemu starejšemu bratu in so najmlajši z ramo ob rami z izkušenimi orkestraši zaključili slavnostni koncert z malodane obvezno novoletno koračnico Radetzkega. Ravnatelj Dean T. Zavašnik, je v govoru nakazal, da z očetovsko roko vodi glasbeno šolo in podpira ustvarjalno delo in razvoj tako učencev kot učiteljev. Zahvaljujemo se županu občine Grosuplje dr. Petru Verliču, ki je s svojo prisotnostjo in nagovorom še dodatno počastil dogodek. Glasbeni šoli je v bližnji prihodnosti obljubil samostojne prostore, ki jih čakamo že več kot 40 let. Čeprav je vsaka vaja orkestra ali zbora in vsaka ura inštrumenta podobna prejšnji in doma tolikokrat ponavljamo lestvice in težke motive, je na koncertu vse drugače. Glasba zazveni v vsej svoji živosti in čarobnosti.
Vsem želimo veselo, ustvarjalno in harmonično novo leto. [besedilo in foto: N. Kovač J., N. N., video: B. Petrovič]