• Foto 2016
  • Recitali Lenarta Ulage, Gašperja Kastelica, Tineta Likoviča, Nuše Marinčič, Ane Prebanda in Janje Omejec
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Recitali Lenarta Ulage, Gašperja Kastelica, Tineta Likoviča, Nuše Marinčič, Ane Prebanda in Janje Omejec

V treh dnevih (29. 5. ter 8. in 9. 6. 2016) smo zabeležili kar šest recitalov odličnih učencev naših mentorjev Barbare Škrjanc, Polone Udovič Furlan, Tanje Tomažič Kastelic, Polone Kopač Trontelj in Irene Gorišek.
Lenart Ulaga je zaključil glasbeno šolanje na naši šoli s samostojnim recitalom v Domu Sv. Vida v Ljubljani v Šentvidu. V prvem delu koncerta je zaigral solistične skladbe, v drugem delu pa je najprej zaigral v duetu s svojo učiteljico kitare Barbaro Škrjanc in nato še v duetu s sošolko violinistko Magdaleno Jovan. Za konec se je predstavil še v orkestrski igri. S kitarskim orkestrom Grosuplje, ki ga je v letošnjem šolskem letu uspešno vodil Žarko Živković, so zaigrali štiri skladbe. Lenart je s svojim recitalom dokazal, da je nadarjen in sposoben mladi glasbenik. Svoje šolanje bo jeseni nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani (KGBL). Želimo mu vse dobro na novi glasbeni poti.
V dvorani šentviškega Župnijskega doma se je z zaključnim recitalom od nas poslovil Gašper Kastelic, ucenec 8. razreda violine, ki svoje šolanje pravtako nadaljuje na KGBL. Odlični mladi violinist se je občinstvu predstavil z deli Wieniawskega, Elgarja, Halvorsna, Montija in Masseneta. Na koncertu so sodelovali tudi trio Harmonija, Tina Zerovnik, Ana Blazevic Arko in Gross upi.
V župnijski cerkvi Sv. Mihaela v Grosuplju je Tine Likovič predstavil svoje bogato znanje na orglah, Janja Omejec in Ana Prebanda sta rvoja recitala odpeli v akustični dvorani Župnijskega doma samostana Stična, pianistka Nuša Marinčič pa je ob pomoči sestre Neže odigrala koncert v klavirski sobi 13 na Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici.
Kot je razvidno iz obrazov mentorjev in učencev je prevladovalo navdušenje nad temi zares imenitnimi dogodki. [Besedilo: B. Škrjanc, P. Udovič, P. K. Trontelj, I. Gorišek, R. Petrič; foto: M. Ulaga, T. T. Kastelic, R. Petrič]