<<  December  2018  >>
 Pon  Tor  Sre  Čet  Pet  Sob  Ned 
       1  2
  6  7  8  9
1516
192223
24252627282930
31      
For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

V začetku novembra je v Novem Sadu potekalo 5. mednarodno tekmovanje solopevcev Vera Kovač Vitkai. V močni konkurenci so se za nagrade potegovali tudi učenci naše glasbene šole z mentorico Polono Kopač Trontelj in dosegli odlične rezultate. Za brezhibno klavirsko spremljavo je poskrbela Evelin Legović.

Predkategorija
Ženski glasovi:
Eva Česen I. nagrada in 5. mesto (92,40 točk)
Moški glasovi:
Nejc Bavdek II. nagrada in 2. mesto (86 točk)

II. kategorija
Ženski glasovi:
Katarina Zorec I. nagrada in 1. mesto (93,80 točk)
Marija Omejec II. nagrada in 2. mesto (80 točk)

Katarina Zorec je kot prvouvrščena pela na slavnostnem gala koncertu v mestni hiši v Novem Sadu.

Vsem iskrene čestitke!

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Tik pred koncem pouka še nekaj odličnih rezultatov z mednarodnih tekmovanj!

Na 8. mednarodnem Koroškem klavirskem tekmovanju, ki je potekalo od 25. do 28. maja 2018 v Radljah ob Dravi, je z mentorico Rezko Černač

  • Jaka Grandovec v 6. kategoriji osvojil bronasto nagrado.

6. mednarodno tekmovanje "Citta di Palmanova" v Palmanovi je potekalo od 7. do 13. maja 2018. Na saksofonu v kategoriji A sta naša učenca (s klavirsko spremljavo Evelin Legović in z mentorjem Jako Ahačevčičem) dosegla:

  • Johan Ramšak 93 točk in 2. nagrado,
  • Luka Japelj 95 točk in 1. nagrado.

Iskrene čestitke!

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

V sredo, 18. aprila, je bil v Ivančni Gorici prav lep, poseben večer. V avli SŠ Josipa Jurčiča se je odvijal koncert malih orkestrov ter komornih skupin. Tako zanimivih sestavov, kot so bili letos, že dolgo ni bilo. Skladbe so zvenele izpod rok malega godalnega orkestra, komorne skupine flavtistk, dua v violinsko - harmonikarski navezi, na novo ustanovljene komorne skupine En Vivo, zazvenele so strune kitarskega orkestra. Zapel je tudi mladinski pevski zbor, za njim zaigral mali pihalni orkester, na koncu pa so Grossupi zopet zaključili v odličnem vzdušju etno glasbe.  [besedilo: Špela Janša, foto: Nikolina Kovač J.]

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

V Glasbeni šoli S. Mokranjac v Požarevcu je od 19. do 21. aprila potekalo Mednarodno glasbeno tekmovanje za pihala. Tekmovanja so se pod mentorstvom Andreja Tomažina, prof. in korepetitorke Lovorke Nemeš Dular, prof. udeležili štirje naši učenci, ki so dosegli izjemen uspeh.

SAKSOFON, I. kategorija do 13 let

  • Maksim Gal Šehić je dosegel 97,33 točk in prejel zlato priznanje ter 1. nagrado
  • Tjaša Perhaj je dosegla 93 točk in srebrno priznanje ter 2. nagrado
  • Filip Pavel Merzel je dosegel 92,66 točk in srebrno priznanje ter 2. nagrado

SAKSOFON, III. kategorija do 17 let

  • Jurij Smrečnik je dosegel 92,66 točk in srebrno priznanje ter 2. nagrado
    V tej disciplini je v solističnih kategorijah nastopilo 42 glasbenikov.

Tekmovalno skupino smo spremljali tudi starši. Tridnevno bivanje v Požarevcu je bilo ne le tekmovalno intenzivno, temveč tudi in predvsem čudovita glasbena izkušnja. Prvi dan prihoda v Požarevac so naši otroci namenili vadbi in pripravi na tekmovanje z mentorjema A. Tomažinom in L. Nemeš Dular. Naslednji tekmovalni dan je bil za naše otroke iskrivo povezovalen in poln sodelovanja z učiteljema, do katerih naši otroci čutijo globoko spoštovanje in so jima hvaležni. Trenutke tekmovalne napetosti sta znala ublažiti in jih opogumljala do zadnjega trenutka pred nastopom. Zadnji dan v naravnem parku Čačalica je bil sončno sproščen in prijateljsko družaben. Tekmovanje v Požarevcu ni bilo le tekmovanje. To smo starši začutili že ob prihodu v mesto, saj se je nemudoma sklenil krog resnega dela, velike predanosti učiteljev svojemu delu z učenci, vrstile so se stalne spodbude, polnila nas je zaupanje, da naši otroci zmorejo ustvarjati odlično glasbo. Vse tri dni smo bili starši deležni tega občutja zadovoljstva otrok, da lahko skupaj trdo delajo in delijo navdušenje nad glasbo z učiteljema. Zato naš ponos nikakor niso le rezultati, temveč neizmerno zadovoljstvo, da so mladi deležni tako pomembnih življenjskih izkušenj.

In kaj so zapisali o svojem doživetju tekmovanja v Požarevcu Tjaša, Filip, Jurij in Maksim?
Tjaša: Požarevac se mi bo vtisnil v spomin zaradi dobre družbe in seveda tudi zaradi dobrih rezultatov, za katere se lahko zahvalimo učitelju in vsem tistim, ki so nas podpirali in spodbujali. Imela sem malce treme, ker je bila konkurenca kar huda, vendar smo drug drugega podpirali ter se spodbujali in tako sem na odru lahko sproščeno muzicirala ter se na koncu zasluženo veselila naših skupnih uspehov in dosežkov.
Filip: Požarevac je bil izjemna dogodivščina v mojem življenju. Nikoli je ne bom pozabil! Super je bilo, ker smo bili vsi tako povezani! Pred samim nastopom sem sicer bil malo raztresen, a sem se pred vstopom v dvorano sprostil in zbral ter na odru odigral najboljšo izvedbo vseh skladb. Upam, da takšno dogodivščino ponovimo še kdaj. Hvaležen sem učitelju Andreju in korepetitorki Lovorki za vse spodbudne besede.
Jurij: Tekmovanje pihalcev v Požarevcu je bilo enkratno. Po več letih udeležbe ga ne opredeljujem samo kot tekmovanje, ampak kot veliko več. Še posebej letos, saj zaključujem s saksofonom v glasbeni šoli, je to zame prigaran in zaslužen izlet in nastop, kjer sem pokazal, kar sem se v času šolanja naučil.
Maksim: Bilo mi je zelo všeč, ker smo se veliko družili. Vsi smo prejeli enkratne nagrade in tako je bilo veselje po tekmovanju res super. Poleg diplom smo zraven dobili tudi komentar ocenjevalne komisije in fino je bilo vedeti, kaj delamo dobro in kaj lahko še izboljšamo pri našem igranju. Ja, tako sem ga doživel, pravzaprav je bilo to nekakšno zelo zabavno potovanje. Vsem tekmovalcem, učiteljema in tudi staršem iskrene čestitke!    [Pripravila: Karmen Bizjak Merzel]

Več prispevkov